torsdag 6 maj 2010


Högtflygande Jakob
(2)

En lättare gubbe!

Pris: 4-5 portioner. 18 kr / portion



Ingredienser:

2 dl mellangrädde

1 hel grillad kyckling
½ dl ketchup
½ tsk italiensk salladskrydda
Jordnötter
Bacon

Potatis
Mjölk
2 msk margarin
Vitpeppar
1 krm salt

Gör så här:

1. Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg bitarna i en kastrull med vatten och sätt den på spisen under högsta värme. Lock på. *
3. Ta fram en ugnsfast form.
4. Rensa kycklingen och fördela jämnt över formens botten. Var noga med ben och svårtuggade delar.
5. Vispa mellangrädde, ketchupen och salladskryddan med elvisp tills den blir fluffig.
6. Bred blandningen över kycklingen likt ett täcke.
7. Tillaga i mitten av ugnen, 12-15 minuter.
8. Stek bacontärningarna knapriga på näst högsta värme.
9. Känn på potatisen med potatissticka. När du lätt kommer igenom och den enkelt trillar ned igen är den färdig. Häll av vattnet, använd grytlapp!
10. Tillsätt margarin, salt, vitpeppar och en skvätt mjölk efter tycke. Vispa försiktigt med elvisp.
11. Ta ur formen ur ugnen. Garnera med jordnötter och bacon.
12. Servera!

Tips:

* När vattnet till potatisen börjar koka, lägg locket på gavel så att bara halva kastrullen täcks och sätt på fläkten på max effekt.

3 kommentarer:

Eddie

Riktigt bra blogg, keep it up!

Anonymous

Gott, ska lagas ikväll, men hur får ni det bara till 18kr/ portion? Jag behövde bara köpa kyckling, grädde och salladskrydda ock kom upp i 66 kr, dvs 16kr Per portion. Men om jag hade behövt köpa bacon, jordnötter osv hade det blivit dyrare än 18 kr.

bojkottanudlar

Hej!

Vad bra att du tar upp det!

Prissättningen finns under "Krubbkoll" i högermenyn. Där menar vi att priset inte sätts efter vad man köper, utan mängden av den köpta varan man för rätten förbrukar. Förhoppningen är således att man kan fortsätta tillaga rätter utav det som inte används.

/Studentkrubb

test   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital